fbpx
Veli kypärä päässä uuden koulun rakennustyömaalla.

Jokaisella on oikeus turvalliseen oppimisympäristöön

Suomen kouluja ja päiväkoteja riivaa kohtuuttoman laajaksi kasvanut sisäilmaongelmien epidemia. Meidänkin perheessämme on koululainen, joka on joutunut yhdeksän kouluvuoden aikana muuttamaan kymmenisen kertaa rakennuksesta toiseen sisäilmaongelmien tai niihin liittyvien korjausten vuoksi.

Kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajana olen tehnyt kotikaupungissani Mikkelissä tosissani töitä sen eteen, että sisäilmaongelmaisten koulujen oppilaat ja henkilökunta pääsevät väistötiloihin. Olen myös ollut neuvottelemassa pakettia, jonka tuloksena rakennamme tänne uusia kouluja käyttökelvottomien tilalle.

Jokaisella on oltava mahdollisuus terveeseen ja turvalliseen oppimis- ja työskentely-ympäristöön. Lisäksi meidän on myös pystyttävä nykyistä paremmin huolehtimaan heistä, jotka ovat jo sairastuneet sisäilmasta.

Olen allekirjoittanut sisäilmalupauksen:

”Mikäli tulen valituksi kansanedustajaksi, lupaan toimia aktiivisesti ja parhaani mukaan tulevalla nelivuotiskaudella terveyspalveluiden, sosiaalipalveluiden, toimeentulon sekä koulutus- ja työmahdollisuuksien järjestämiseksi yhdenvertaisesti myös sisäilmasta oireileville ja sairastuneille.”

Lisätietoa sisäilmalupauksesta:   https://sisailmalupaus.wixsite.com/website

#sisäilma #sisäilmalupaus