fbpx
rintanappeja

Tiedote: Mikkelin Seudun Vihreät nimesi Veli Liikasen eduskuntavaalien ehdokasasetteluun

Mikkelin Seudun Vihreät esittää nuorisotutkija Veli Liikasta Vihreiden Kaakkois-Suomen piirin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Kaakkois-Suomen Vihreät asettavat ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa 7.6. Vihreiden puoluekokouksen yhteydessä Jämsässä.

Veli Liikanen on 35-vuotias mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, maakuntavaltuutettu ja vihreiden puoluehallituksen varajäsen. Liikanen työskentelee Mikkelin ammattikorkeakoulussa nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tutkimus- ja kehittämistyön parissa.

Mikkelissä syntynyt ja kasvanut Liikanen on aloittanut vihreän puoluetoiminnan eduskuntavaaliehdokkaana vuoden 2011 vaaleissa, ja on toiminut siitä lähtien aktiivisesti sekä vihreiden paikallisyhdistyksessä että piirissä. Vuoden 2012 kuntavaaleissa Liikanen valittiin ensikertalaisena Mikkelin kaupunginvaltuustoon. Ennen vihreissä toimimistaan Liikanen on tehnyt aktiivista vapaaehtoistyötä ympäristö- ja luonnonsuojelujärjestöissä lähes kymmenen vuoden ajan.

“Veli Liikasen valinta ensimmäiseksi ehdokkaaksi tuleviin eduskuntavaaleihin Mikkelin seudulta on helppo valinta. Liikasen asiantuntemus ja osaaminen nuoriin liittyvissä kysymyksissä sekä aktiivisuus ympäristö- ja luonnonsuojeluasioissa ovat juuri sitä osaamista, mitä ei vain Etelä-Savo, vaan koko Kaakkois-Suomi tarvitsee edustajiltaan. Uskomme, että Veli Liikanen on varteenotettava vaihtoehto ensimmäiseksi Vihreiden kansanedustajaksi uuden vaalipiirin alueelta.” kommentoi Mikkelin Seudun Vihreiden puheenjohtaja Pekka Lausas Liikasen ehdolle asettamista.

Myös Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on mielissään Liikasen esittämisestä mukaan vihreiden ehdokasasetteluun. ”Veli Liikanen on yksi lupaavista uuden polven vihreistä poliitikoista. Ympäristön ja nuorisoasioiden asiantuntija, joka on arvostettuna puoluehallituksen jäsenenä tärkeä ehdokas eduskuntavaaleissa. Vihreillä on hyvä mahdollisuus saada yksi tai jopa kaksi kansanedustajaa uudesta Kaakkois-suomen vaalipiiristä.” toteaa Niinistö Veli Liikasen ehdokkuudesta.

Eduskuntavaalit 2015 ovat ensimmäiset vaalit, jotka käydään uudessa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Se muodostettiin yhdistämällä Etelä-Savon ja Kymen vaalipiirit. Väestötietojen mukaan näyttäisi, että Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa.

Päivitys: Kaakkois-Suomen vihreät nimesivät Veli Liikasen eduskuntavaaliehdokkaaksi yleiskokouksessaan 7.6.2014 Jämsässä.

Lisätietoja:
Pekka Lausas, Mikkelin Seudun Vihreät pj
045 636 9464
pekka.lausas(at)vihreat.fi

Veli Liikanen
041 549 3338
veli.liikanen(at)vihreat.fi