fbpx

Etelä-Savon maakuntaliitto pyrkii estämään norpansuojeluasetukset

Maakunnallista edunvalvontaa Etelä-Savossa:

Etelä-Savon maakuntaliitto järjestää kalastusosakaskuntien keskustelutilaisuuden ja ilmoittaa jo kutsukirjeessä, että tilaisuuden tavoitteena on sopia toimenpiteistä, joilla norpansuojeluasetusten hyväksyminen estetään.

Norpan suojelua haluaa koko Suomi. Sitä vastustaa aktiivisesti pieni, mutta vaikutusvaltainen paikallisten suhmoroijien joukko Etelä-Savossa. Vihreät ovat yrittäneet puuttua maakuntajohtajan sooloiluun, mutta muut puolueet ovat painaneet norppavastaisen toiminnan villaisella maakuntahallituksessa.

Toivon, että norpan suojelua vahvistavat asetukset hyväksytään pikimmiten. Toivon myös, että maakuntaliitossa tapahtuva norpanvastainen myyräntyö saa ansaitsemansa julkisen huomion. Palautetta maakuntahallituksen jäsenille voi lähettää kuka tahansa.

Jälkikirjoitus 9.3.2011 klo 21.55:
Toinen maakuntaliiton johdon tulilinjalla olevista asetuksista siis kieltäisi kevään verkkokalastuksen noin 1800 neliökilometrin laajuisella alueella. Huvittavaa kyllä, maakuntajohtaja Viialainen on vain vuosi sitten ollut mukana laatimassa työryhmämuistiota, jossa suositellaan juuri tällaisen asetuksen käyttöä, mikäli tarpeellisiin kalastusrajoituksiin ei päästä sopimuksilla:

”Tavoitteena on saada aikaan norpan keskeisille lisääntymisalueille yhtenäinen kalastuksen kevätrajoitusalue (liite 3). Tämän ydinalueen pinta-ala on noin 1 500 km2. Tämän lisäksi sopimusaluetta suositellaan laajennettavaksi vieroitusikäisten poikasten todennäköiselle esiintymisalueelle (noin 1900 km2).” (s.12)

”Kevätrajoitusalueen muodostamista jatketaan sopimusmenettelyllä osakaskuntien kanssa saimaannorpan pesinnän ydinalueelle (liite 3). Jos aluetta ei saada yhtenäiseksi 30.11.2010 mennessä tai sopimuskustannukset/km2 kasvavat oleellisesti nykytasosta, maa- ja metsätalousministeriön tulee ryhtyä toimiin kevätrajoitusalueen muodostamiseksi yhtenäiseksi valtioneuvoston asetuksella, joka on voimassa 15.4.2011.” (s. 14)

 

2 Comments

  • Otto Peura sanoo:

    Kirjoitin aiheesta tänään Länsi-Savoon, toivottavasti julkaistaan huomenna. Naurettavaa pelleilyä. Tuo Viialainen pitäisi saada vaihtoon ja mieluiten äkkiä.

  • Outi U. sanoo:

    No jo on paksua! Tuollaisissa johtajien (maakunta, kunnan yms.) takinkäännöissä olisi kiva tietää, keitä kavereita siellä on ollut päätä kääntämässä (tai siis auttamassa käännettyä takkia uudelleen päälle), kenen kanssa tyyppi on tässä välillä jutellut. Mielenkiintoista kuulla, miten tarina jatkuu. Ja tsemppiä vaan vaaleihin!