Puoluesihteeriksi

Kuva: Roni Rekomaa, Str / Lehtikuva

Vihreiden puoluesihteeriksi

Haen puoluesihteeriksi, koska ilmaston ja tasa-arvon puolustaminen vaatii yhä vahvempaa vihreää liikettä. Sitä haluan olla rakentamassa.

Varapuheenjohtajana olen ollut monessa mukana. Kädenjälkeni näkyy sekä puolueen poliittisessa ohjelmassa että lukuisissa pienemmissä avauksissa ja kannanotoissa.

Olen ollut rakentamassa puolueen viime vuosien menestystä puoluehallituksessa vuodesta 2013 asti, niin hallitusvastuussa kuin oppositiossakin. Olen ollut mukana monissa tiukoissa paikoissa, kuten tämän kevään hallitusneuvotteluissa Säätytalolla. Me Vihreät olemme yhdessä tehdyllä työllä nousseet kolmeen peräkkäiseen historialliseen vaalivoittoon. Minulla on poliittista silmää ja osaamista, jota puoluejohdon tukemisessa ja vaalivoittojen rakentamisessa tarvitaan.

Minulla on poliittista silmää ja osaamista, jota puoluejohdon tukemisessa ja vaalivoittojen rakentamisessa tarvitaan.

Toisin mukanani vahvan kokemuksen vihreiden aktiivien ja luottamushenkilöiden arjesta. Olen toiminut yhdistysaktiivina ja kuntapoliitikkona ja tehnyt yhteistyötä niin suurten kaupunkien kuin pienten kuntien mahtavien vihreiden vapaaehtoisten kanssa. Riippumatta siitä, mistä päin maata tulemme tai mitä yhdistystä edustamme, meillä vihreillä on yhteinen tehtävä. Kukaan meistä ei jaksaisi tehdä tätä työtä ilman toisten tukea. Siksi puolueen kentän tuen vahvistaminen olisi tärkein tehtäväni uutena puoluesihteerinä.

Haluan rakentaa Vihreille organisaation, joka on valmis pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Sen työn tärkeimpänä välietappina ovat vuoden 2021 kuntavaalit, joissa Vihreät ovat valmiit kilpailemaan johtavan puolueen asemasta monissa erilaisissa kunnissa. Olen valmis asettamaan oikeat askelmerkit tällä tiellä, uuden puoluejohdon ja kaikkien vihreiden aktiivien tukena. Puolue saisi minusta kokeneen, teräväsilmäisen ja sydämellisen puoluesihteerin.

Tule mukaan tukijoukkoihini, liity Facebookissa tukiryhmääni!

Suosittelijani:

Lotta Kortteinen

”Veli on vihreän politiikan moniosaaja, joka tuntee poliittiset teemamme läpikotaisin ja hahmottaa monipuolisesti myös politiikkamme sisältöjen kehittämistarpeen esimerkiksi uusimman tutkimustiedon valossa.

Veli on varapuheenjohtajana osoittanut kykynsä johtaa organisaatiota tiukoissa paikoissa ja mikä parasta hän on jo tehnyt sitä tiiminä varapuheenjohtajistossa tulevan puheenjohtajamme Marian kanssa.

Velillä on taito hahmottaa nopeasti sekä organisaation että politiikan kokonaisuuksia ja rakentaa siltoja ratkaisukeskeisesti katse vahvasti eteenpäin suunnattuna.”

– Lotta Kortteinen, puoluehallituksen jäsen, Vihreiden järjestöpäällikö 2016–2017, Porvoo

Heikki Sairanen

”Tuen Veliä, koska hän on edustaa vihreyttä parhaimmillaan. Veli tulee hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeen ja ymmärtää niitä hyvin erilaisia olosuhteita, missä vihreät tekevät työtään ympäri Suomea ja erilaisten ihmisten parissa. Velin näytöt puhuvat puolestaan. Hän on yksi niitä ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneet puolueen kasvun vaikeuksistamme huolimatta. Hän siis pärjää vaikeassakin paikassa. Pieni juttu ei ole sekään, että hän on mukava, hauska ja asiallinen ihminen. Hän olisi erinomainen puoluesihteeri.”

– Heikki Sairanen, erityisavustaja

Juhana Suoniemi

Olen tuntenut Velin noin kymmenen vuotta. Hän tuntee vihreiden politiikan erinomaisesti ja on puolueen varapuheenjohtajana osoittanut olevansa hyvä johtaja. Veli on ollut kaiken sen luottamuksen arvoinen, mitä hänelle on annettu. Hän on varma puhuja sekä hyvä keskustelija ja kuuntelija. Hänen valoisa persoonansa kantaa, ja uskon vilpittömästi, että Veli olisi paras valinta vihreiden puoluesihteeriksi.

– Juhana Suoniemi, kaupunginvaltuutettu, maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja

Pauliina Lehtinen

“Olen puoluehallituksessa oppinut luottamaan Velin arviointikykyyn, strategiseen silmään ja inhimillisyyteen — kaikki piirteitä, joita Velissä arvostan, ja syitä, miksi hänet pitäisi valita puoluesihteeriksi. Velillä on ymmärrystä politiikan lisäksi myös elämää ja ihmisiä kohtaan. Hän osaa ottaa muut huomioon. Velistä saisimme puoluesihteerin, joka ymmärtää tätä puoluetta ja sen ihmisiä, mutta myös sitä, mihin meidän pitää mennä ja miten sinne pääsemme.”

– Pauliina Lehtinen, puoluehallituksen jäsen ja toiminnanjohtaja, Helsinki

Jaakko Stenhäll

”Velillä on harvinainen kyky innostaa niin kaupunkien kuin maakuntien väkeä — ja hänellä on syvä ymmärrys siitä, mistä nykyisessä vihreässä liikkeessä on kyse.”

– Jaakko Stenhäll, valtuustoryhmän puheenjohtaja, Tampere

Ilona Toivanen

”Veli on ihan mielettömän huikea tyyppi: puolueen varapuheenjohtaja, kova työmyyrä, älykäs ja lämminsydäminen, perehtyvä, kuunteleva ja ymmärtävä.

Veli on feministi ja taatusti hyvien puolella. Veli on maakuntien mies ja kaupunkien ystävä, jonka monipuoliselle asiantuntemuksille ja empaattiselle ihmisten kohtaamiselle on puolueessa käyttöä!”

– Ilona Toivanen, erityisopettaja, kunnanvaltuutettu, Tuusula

Tukijalista

Marjo Suvanto, viestintäkoordinaattori

Espoo

Velillä on poliittista hoksnokkaa, näkemystä johtamiseen ja kokemusta kaikenkokoisesta vihreästä toiminnasta. Lisäksi hän on ollut mukana avainasemissa nostamassa Vihreitä nykyisiin kannatuslukemiin. Kaiken päälle Velillä on sydän paikallaan – loistovalinta puoluesihteeriksi siis!

Hanna Susitaival, Savo-Karjalan Vihreät pj, puoluevaltuuskunnan jäsen

Joensuu

Velistä saamme puoluesihteerin, joka tuntee puolueen ja tietää millaista on toimia vihreänä vaikuttajana myös isojen kaupunkien ulkopuolella. Velin laaja poliittinen kokemus kuntapolitiikasta puolueen varapuheenjohtajaksi antaa sen poliittisen uskottavuuden mitä puoluesihteeriltä tarvitaan. Veliltä sujuu myös joukkojen innostaminen.

Aarni Mustonen

Kuopio

Veli tuntee Vihreiden varapuheenjohtajana puolueen organisaation. Toisaalta hänellä on pitkä kokemus maakunnallisesta politiikan tekemisestä. Luonteeltaan Veli on terävä ja sosiaalisesti taitava tyyppi. Nämä asiat tekevät hänestä oikean henkilön kehittämään Vihreiden toimintaa yhä vahvemmin koko Suomen puolueeksi.

Irja Liikanen, optikko, eläkeläinen

Mikkeli

Veli on yhteistyökykyinen moniosaaja.

Kerttu Hakala, kaupunginvaltuutettu

Mikkeli

Veli on kuntapolitiikassa vakuuttanut minut osaamisellaan, yhteistyökyvyllään ja avuliaisuudellaan. Lautakunnan puheenjohtajana Veli on jämäkkä, täsmällinen ja panostaa paljon asioiden valmisteluun. Valtuustoryhmän puheenjohtajana Veli taas on onnistunut neuvottelemaan muiden ryhmien kanssa niin, että vihreä kädenjälki näkyy myös Mikkelin politiikassa enemmän kuin valtuustoryhmämme koosta voisi päätellä. Ennen kaikkea Veli on äärimmäisen luotettava.

Elina Häkkinen, toimistosihteeri

Mikkeli

Velillä on ehdokkaista paras taito-tieto puoluesihteerin vaativaan tehtävään.

Matti Kuronen

Lahti

Satu Piispa-Hakala, kirjailija, projektitutkija

Juva

Olen tuntenut Velin noin kymmenen vuotta. Sinä aikana hän on kasvanut sisään politiikan tekemiseen. Hän on edelleen aatteellinen ja omistautunut, hän ei ole kyynistynyt, vaan jaksaa vääntää yhdenvertaisuuden ja ympäristön puolesta. Hänellä on vihreälle liikkeelle paljon annettavaa ja ajattelen, että puoluesihteerinä hän saisi vihreän kentän loistamaan koko maassa.

Elina Jäntti, toimittaja, freelancer

Mikkeli

Veli on hyvin ammattitaitoinen pitkän linjan vihreä poliitikko, joka tuntee puoluetta ja sen toimintaa hyvin sisältäpäin jo pitkältä ajalta. Asiallinen, huumorintajuinen ja yhteistyökykyinen sekä arvostettu toimija myös muissa puolueissa. Veli tuntee myös maakuntien elämää ja maakuntien vihreitä kysymyksiä. Hänellä on sana hallussa ja on hyvä puhumaan, edustaisi puoluetta hyvin myös mediassa.

Nalle Velling

Norola

Veli on osaava, oikeudenmukainen ja sympaattinen ihminen. Hän näkee asiat asioina ja monelta kantilta. Siksi Veli ?

Johanna Jokimies

Virolahti

Merja Mustonen, VTM, AmO, palveluohjaaja

Savonlinna

Tarkka, positiivinen, kannustava, sopimuksista kiinni pitävä

Iris Damstén, yhteisöpedagogi

Mikkeli

Timo Juurinen, suunnittelija

Otava

Velillä on vankka tietämys ja näkemys ilmastoasioista. Hän arvostaa koulutusta ja tasa-arvoa. Pitkä kokemus politiikasta niin paikallistasolla kuin valtakunnallisestikin. Velille ympäristö on sydämen asia.

Anna Voipio, opettaja (eläkkeellä)

Kouvola

Pätevä tyyppi Kaakosta

Petra Laitinen

Kangasniemi

Velillä on laaja ja monipuolinen osaaminen ympäristöasioissa, koulutuksessa ja kaikissa Vihreille tärkeissä asioissa. Velillä on pelisilmää, sitkeyttä ja poikkeuksellinen kyky kuunnella ihmisiä ja olla aidosti läsnä.

Panu Jouhkimo, ohjelmakoordinaattori, DI

Mikkeli

Veli on vihreyttä parhaimmillaan. Laajaa asiantuntemusta ja näkemystä kokoneisuuksille.

Kimmo Klemola, tekniikan tohtori

Lappeenranta

Monipuolisesti pätevä ihminen

Olga Haapa-aho, kaupunginhallituksen jäsen, puoluehallituksen jäsen

Tampere

Veli on monipuolinen ja yhteistyökykyinen toimija, joka tuntee puolueemme toiminnan läpikotaisin. Hän ymmärtää erilaisten ja erilaisilta alueita tulevien ihmisten näkökulmia ja pystyy toimimaan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Veli tuntee vihreiden linjaukset ja hänellä on mahtavat neuvottelutaidot. Olen varma, että Veli olisi paras mahdollinen henkilö viemään puoluetta eteenpäin yhteinäisenä porukkana ja edistämään vihreiden tavoitteita tehokkaasti!

Heli Kauppinen, kaupunginvaltuutettu

Mikkeli

Veli osaa ottaa uudet toimijat mukaan projekteihin ja päätöksentekoon hyvin perehdyttämällä ja samalla jo vastuuta antamalla, kannustamalla ja rohkaisemalla. Näin ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettuna Velin johtamassa valtuustoryhmässä olen saanut tämän kokea. Lisäksi tiedän Velin ymmärtävän viestinnän tärkeyden erittäin hyvin ja hän on myös itse taitava viestijä – molemmat varmasti tärkeitä ominaisuuksia puoluesihteerillekin.