fbpx

Ilmastotoimia tarvitaan

On kestämätöntä väittää, että aluevaaleissa ei tarvita ilmastotekoja, kuten perussuomalaiset ovat meillä Etelä-Savossa tehneet. Myös hyvinvointialueiden on tavoiteltava hiilineutraaliutta viimeistään vuoteen 2035 mennessä. Vihreät ovat sitoutuneet Suomen ja Etelä-Savon maakunnan ilmastotavoitteisiin.

Hyvinvointialueella tehdään paljon hankintoja. Esimerkiksi ruokapalveluissa ja kuljetuksissa voimme tehdä hankinnat ilmastoviisaasti. Kiinteistöjen huolto ja energiankäyttö ovat myös ilmastokysymyksiä. Se, mikä säästää ilmastoa, säästää usein myös rahaa.

Ilmastonmuutos aiheuttaa monia terveysriskejä. Esimerkiksi ärhäkät helteet ja likaiset vedet pahentavat tai aiheuttavat monia sairauksia ja lisäävät terveydenhuollon kustannuksia. Myös sen takia ilmastonmuutoksen torjunnan ja siihen sopeutumisen pitää olla mukana hyvinvointialueen tavoitteissa.