fbpx
rintanappeja

Olen ehdolla puoluesihteeriksi

Hyvät vihreät ystävät, olen päättänyt asettua ehdolle puoluesihteerin tehtävään kesän puoluekokouksessa.

Vihreät on nyt uudessa tilanteessa. Olemme seuraavat neljä vuotta yksi keskisuurista puolueista. Tämä maailma tarvitsee juuri nyt liikettä, joka puolustaa koko sydämellään ympäristöä, koulutusta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Meidän vastuullamme on pitää vihreät arvot kirkkaampina kuin koskaan aikaisemmin.

Haluan rakentaa Vihreille organisaation, joka on valmis pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Sen työn tärkeimpänä välietappina ovat vuoden 2021 kuntavaalit, joissa Vihreät ovat valmiit kilpailemaan johtavan puolueen asemasta monissa erilaisissa kunnissa. Puoluesihteerillä on keskeinen rooli oikeiden askelmerkkien asettamisessa tällä tiellä, uuden puoluejohdon ja kaikkien vihreiden aktiivien tukena.

Tässä tavoitteessa onnistuminen vaatii entistä vahvempaa vihreää liikettä. Tulevaisuuden puolustaminen ei ole kevyttä työtä, ja siksi meidän vihreiden on pidettävä toisistamme huolta. Vihreitä toimijoita on tuettava sekä paremmilla resursseilla että keskinäistä yhteistyötä, mentorointia ja vapaaehtoistyön koordinointia kehittämällä. Meidän on kutsuttava uusia ihmisiä mukaan vaikuttamaan tulevaisuuteen ja tarjota turvallisia tiloja niitä tarvitseville.

Olen ollut mukana rakentamassa puolueen viime vuosien menestystä puoluehallituksessa vuodesta 2013 asti, niin hallitusvastuussa kuin oppositiossakin, läpi karikkojen ja kukkaketojen. Puolueen varapuheenjohtajana tunnen puoluetoimiston ja olen kantanut vastuuta kriisiorganisaatiossa. Mutta yhtä tärkeää on se, että tunnen vihreän aktiivin arjen maakunnissa ja pienemmissä piireissä. Tiedän, miltä tuntuu puolustaa metsäluontoa ja sukupuolten tasa-arvoa maalaiskunnan torilla kriittisen yleisön edessä.

Puolue saisi minusta kokeneen, teräväsilmäisen ja sydämellisen puoluesihteerin. Jos olet samaa mieltä, levitä tätä viestiä!


Voit liittyä tukijoukkoihini Veli puoluesihteeriksi -FB-ryhmässä

Haastatteluni Länsi-Savo-lehdessä