fbpx
Veli ihailee unisex-vessan merkkiä.

Transnuoria on tuettava laeilla ja arjen työllä

Minä olen feministi siksi, että haluan oikeudenmukaista ja väkivallasta vapaata maailmaa.  Haluan tehdä Suomesta maan, joka ei syrji.

Vaaleissa ratkaistaan, miten tämä maa kohtelee haavoittuvassa asemassa olevia sateenkaarikansalaisiaan. Haluan olla eduskunnassa mukana korjaamassa translakia ja parantamassa kaikkien sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten asemaa.

Lain on turvattava transihmisten ihmisoikeuksien toteutuminen ja mahdollistettava sukupuolen juridinen korjaaminen ihmisen oman ilmoituksen perusteella. Myös palveluiden saatavuudessa ja hoitokäytännöissä on parannettavaa. Passeissa ja rekistereissä on mahdollistettava virallisen “muu sukupuoli” -merkinnän käyttö.

Olen erityisen huolissani transnuorten tilanteesta tämän päivän Suomessa. Nuoret kohtaavat aivan liikaa sukupuoli-identiteettinsä vähättelyä tai tuomitsemista. Seuraukset ovat vakavia. Tutkimusten mukaan useampi kuin joka toinen transnuori on ajatellut itsensä vahingoittamista tai itsemurhaa. Nuoria on tuettava sekä lainsäädännön muutoksilla että arjen työssä.

Sateenkaari-ihmisille on tarjottava tukea, reilua kohtelua ja turvallisia tiloja niin kouluissa, vanhainkodeissa, vastaanottokeskuksissa kuin urheiluseuroissakin. Suomi on onnellisempi ja rikkaampi maa, kun kaikki saavat olla oma itsensä.

Olen sitoutunut sateenkaarikansanedustajaksi.