fbpx
rintanappeja

Spekulaatiokatsaus kolme viikkoa ennen vaaleja

Eduskuntavaaleihin on enää kolme viikkoa aikaa. Tähän kohdassa on hyvä hetki pysähtyä hetkeksi median vaalispekulaatioiden äärelle. Mitä analyytikot ovat kirjoittaneet minun mahdollisuuksistani Kaakkois-Suomen vaalikentillä?

Vedonlyöntifirman ennustukset: 
Vedonlyöntiyhtiö nosti Veli Liikasen Kaakkois-Suomessa melko varmojen läpimenijöiden listalle. Palvelussa tarjotaan kansanedustajapaikalleni kerrointa 1,10, mikä laskennallisesti vastaisi huikeaa 90,9 prosentin todennäköisyyttä läpimenolle. Jännittävää!

Somevaalit:
Apu-lehden verkkosivuilla seurataan ehdokkaiden menestystä somessa. Underhood-analyysifirman koko maan #somevaalit-rankingissa olen nyt sijalla 39. Kova sijoitus sekin!

Mediaspekulaatioita:

Kaakkois-Suomen vaaliasetelmia on analysoitu maakuntakuntalehtien ulkopuolellakin.

”Vahvassa nosteessa on vihreiden varapuheenjohtaja, nuorisotutkija Veli Liikanen Mikkelistä. Hän sai SDP:n Satu Taavitsaisen jälkeen toiseksi eniten ääniä kuntavaaleissa Mikkelissä.” (Verkkouutiset)

”Toista paikkaa kärkkyy vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen. Hän tekee tuplakampanjaa, eli eduskuntavaalikampanjan rinnalla hän virittelee valtakunnallista eurovaalikampanjaa myöhemmälle keväälle.” (Uusi Suomi)

Kuhinaa on siis havaittavissa muuallakin kuin tuttujen ja kylänmiesten keskuudessa. Seuraavien viikkojen työstä riippuu, muuttuvatko spekulaatiot tuloksiksi!