fbpx

Kaikki menee hyvin

Puhe puoluevaltuuskunnassa 13.5.2017

Hyvät ystävät,

tämä vihreä kevät on ollut hienoin hetki puoluehistoriassani – niin varmasti monelle teistäkin. Tärkeää ei ole ollut vain se, että itse pärjäsin, ei vain erinomainen paikallinen menestys vaan se, että me rysäytettiin aseveliakseleista ja keputotalitarioista läpi yhtä aikaa kaikkialla, ympäri maata.

Sitä on ollut hienoa tehdä yhdessä. Kiitos teille, valtuuskunta- ja puoluehallituskollegat.

Hyvät valtuuskuntalaiset,

olen puolueen ehdolla varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajana haluan parantaa entisestään tätä valtakunnallista yhdessä tekemisen meininkiä.

Itse olen tehnyt parempaa politiikkaa, kun olen saanut energiaa ja ideoita Espoosta, Helsingistä, Oulusta ja Kajaanista. Vastaavasti olen pyrkinyt syöttämään virtaa eteenpäin. Olemme esimerkiksi Mikkelissä tarjonneet vertaistukea pienemmille naapureillemme Kangasniemellä ja aktivoineet nuoria mukaan siellä, missä vihreitä nuoria ei ole aiemmin ollut.

Teille voin sanoa ääneen sen, että puoluetyö on myös ihan oikeasti raskasta ja väsyttävää työtä. Sitä pitäisi päästä tekemään tiimeissä ja verkostoissa, jotka auttavat jaksamaan. Haluan auttaa siinä.

Hyvät ystävät,

kirjautimme tällä viikolla yhden historian kovimmista gallup-kannatuksistamme. Mediassa tämä johti mm. keskusteluun siitä, mikä vihreiden suunnassa saattaa olla vialla, miten olemme keränneet kannatuksemme liikaa suunnasta x ja unohtaneet suunnan y. Tai miten meidän pitää nyt varoa liikoja lupauksia tai tunteisiin vetoavaa puhetta, ja sen sijasta alkaa valmistautua tulevaan vakavaan vastuunkannon aikaan.

Toivon, ettemme lähde synkistelyyn tai säikähdä spekulanttien edessä. Toivon, että emme mieti suuntaa x tai suuntaa y, vaan pidämme kiinni tavoitteistamme, ja mietimme miten niitä edistetään tässä ja nyt. Haluan, että osoitamme puheillamme, että tunnemme ja välitämme. Sillä ihmiset eivät välitä siitä mitä tarjoamme, elleivät he tiedä, että välitämme. Toivon, että uskallamme luvata, sillä politiikan polttoainetta on usko parempaan tulevaan. Gallup-kannatuksemme on korkealla, koska olemme tehneet hyvää työtä. Pidetään siitä kiinni.

Viisaan valtionpäämiehen sanoin: ”Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Sillä usein on käynyt niin, että uhkakuvat alkavat toteutua juuri sen takia, että niihin varaudutaan.”