fbpx

Puhe vaalivalvojaisissa

19.4.2015

Kiitos kampanjatiimille, tukiryhmälle, tukijajoukolle, tsemppaajille ja äänestäjille!

Tämä on ollut vihreille loistava ilta! On ihan mahtavaa, että me saamme Kaakkois-Suomeen oman kansanedustajamme. Heli Järvinen on ahkera, sanavalmis ja aktiivinen edustaja. Onnea Helille!

Kisa oli tiukka. Minä toistelin kentällä äänestäjille, että meillä on lista täynnä hyvää porukkaa. Tässä porukassa on mielellään auttamassa toisen läpimenoa. Me tehtiin tämä yhdessä, ja nyt meillä on yhteinen edustaja.

Oma kampanjani on ollut sikahieno. Siitä kiitos kuuluu paljon Pekalle ja Harrille, jotka tekivät kisojen hienoimman ilmeen. Antille ja Villelle ja muille, jotka auttoivat viestin hiomisessa. Sonjalle, äidille, Marjalle, Riitalle ja muille, jotka tekivät komeita tapahtumia ja katukampanjointia. Satulle, joka teki kaikkea. Samille, joka piti projektin urillaan ja tyynnytti minua paljon, kun itse stressaannuin. Meille kaikille siitä, että me päätettiin tehdä moderni ja kekseliäs kampanja.

Vaalityötä on tehty paljon ja se on ollut kuluttavaa. Mutta ilman meidän työtämme vihreät eivät pärjää. Minun toiveeni on, että tämän projektin pohjalta saamme vihreään toimintaan lisää virtaa ja ihmisiä. Täällä Mikkelissä vihreiden tulos on loistava. Kannatuksemme nousi toista prosenttiyksikköä, 9,2 prosenttiin. Tämän pohjalle voidaan rakentaa äärimmäisen hyvää vaalitulosta Mikkelissä seuraavissa kuntavaaleissa.

Kampanjan aikana minulla oli paljon kohtaamisia äänestäjien kanssa, jotka jäivät mieleen.

Kaikkialla Mikkelin seudulla olen kohdannut ihmisiä, usein vanhempia miehiä, joiden kärkipuheenaihe on ollut puhtaat vedet ja turvetuotanto tai jätevedet, jotka niitä pilaavat. Ja lisäksi vähän nuorempia miehiä, jotka aikovat äänestää vihreitä, koska me olemme ainoita, jotka ottavat virtavesien suojelun ja kalastusmatkailun kehittämisen vakavissamme. Sille Ylen toimittajalle, joka kirjoitti, että maalla asuvia ei varmaan kannata houkutella soiden suojelulla ja turpeen käytön lopettamisella, sanon: et voisi olla enempää väärässä.

Olen kohdannut kansalaisia, joiden päällimmäisenä huolenaiheena ovat suomalaisen sosiaaliturvan aukot ja epäreiluudet. Ihmisiä, jotka haluaisivat työskennellä edes osa-aikaisesti. Ihmisiä, joiden kannattaisi avoliitossa elämisen sijaan vuokrata oma yksiö ja leikisti asua siellä, koska tukien kommervenkkien takia jäisi enemmän rahaa käteen. Me tarvitsemme yksinkertaisemman ja toimivamman systeemin, me tarvitsemme perustulon.

Olen kohdannut vanhuksia, jotka eivät ole huolissaan itsestään, vaan lastenlastensa työtilanteesta. Ja lastenlastensa kouluista. Tässä lamassa nuorten työurat kärsivät. Laadukas koulutus on Suomen menestyksen tae. Meidän täytyy panostaa koulutukseen ja nostaa maa lamasta.

Olen kohdannut nuoria, jotka kyselevät tarkasti ja fiksusti turvallisuuspolitiikasta, Venäjän uhasta, ilmastonmuutoksen torjumisesta, elvytyksestä ja leikkauksesta, metsäpolitiikasta, translaista ja eläinsuojelusta. Olen kohdannut lapsia, jotka kyselevät talojen veroista ja Boris Nemtsovin murhasta. Näiden nuorten tulevaisuudesta eduskunnan pitää pitää huolta, koska nämä nuoret tulevat pitämään huolta meistä muista.

Ja kaikkein arvokkaimman viestin sain siltä äänestäjältä, joka valitsi minut ehdokkaakseen, jotta edustajat muistaisivat joka päivä olevansa työssään tämän päivän pieniä lapsia ja heidän tulevaisuuttaan varten.

Minä omistan tämän vihreän vaalivoiton näille lapsille. Tämä on vihreän politiikan ydin: olennaista on se, mitä jää jälkeemme, kun me olemme poissa.

Kiitos