fbpx

Tasa-arvoinen avioliitto on myös lapsen etu

27.11.2014

Seppo Väisäsen (LS 25.11.) mukaan lapsen oikeudet ovat unohtuneet keskustelussa tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tosiasiassa lakialoitteen vastustajat ovat pitäneet niistä paljon ääntä. Heidän mielestään samaa sukupuolta olevien mahdollisuus avioliittoon ja lasten oikeudet eivät sovi yhteen.

Mielestäni lapsilla on oikeus tulla kohdelluiksi tasavertaisesti perheen vanhempien sukupuolesta riippumatta. Lapsella tulee olla oikeus elää rakastavassa perheessä, jota ei aseteta yhteiskunnan taholta eriarvoiseen asemaan.

Tasa-arvoinen avioliittolaki parantaa sateenkaariperheen lapsen asemaa viestimällä hänelle, että hän on yhtä arvokas kuin heteroparien lapset.

Eduskunnan äänestyksessä on kyse ihmisoikeuksista ja yhdenvertaisuudesta lain edessä. Enemmistö suomalaisista on tasa-arvoisen avioliittolain kannalla. Minä tahdon, että lain taakse löytyy perjantaina myös eduskunnan enemmistö.

Veli Liikanen

kaupunginvaltuutettu (vihr), Mikkeli

Kirjoitus julkaistiin Länsi-Savossa 27.11.14.