fbpx
rintanappeja

Vihreää keskustan mullasta ei kasva

22.11.2014

Suomenmaa kertoo, että keskusta toivoo punamultaa. Vihreää keskustan mullasta ei kasva.

Lehden teettämän kyselyn perusteella nimittäin keskustan puoluevaltuusto pitää vihreitä ei-toivottavimpana hallituskumppanina. Kun mietitään niitä synkeitä ajatuksia ja tavoitteita, joita Sipilän imagon takana piileksii, niin tuolta niille löytyy nimi.

Mietin syitä tähän. Meillä vihreillä oli kolme kynnysehtoa viime hallitusneuvotteluissa: satanen lisää perusturvaan, merkittävää uudistuksia ympäristön- tai ilmastonsuojelun hyväksi, ei lisäydinvoimaa. Jos näillä pääsee kepupäättäjien inhokkiykköseksi, niin synkeää on.

Tai ehkä kyse on siitä, että olemme hallituksessa niin tehokkaita ja vaikuttavia, että se huolettaa.

Tai, ehkä todennäköisemmin, asia on niin kuin hyvä ystäväni sanoi: mielikuvapolitiikka ei vaikuta vain mediaan ja äänestäjiin, vaan myös poliitikan harjoittajiin. Ehkä erityisesti meihin.

Toinen ystäväni totesi, että galluppien perusteella näyttää siltä, että aika on kypsä luonnonsuojelun heittämiseksi romukoppaan. Tämä tarkoittaa sitä, että a) meitä tarvitaan ja b) valitettavasti meidän on käytävä vanhoja taisteluja uudestaan. Jos peruuttamalla ei pääse eteenpäin, niin miksi hemmetissä peruutetaan?

Emme ehkä ole se supersankari, jonka Suomi ansaitsee, mutta me olemme se, jota tarvitaan.