fbpx
rintanappeja

Puoluekokousnoituminen VR:stä ja Haukivuoresta

Puheenvuoro vihreiden puoluekokouksen poliittisessa keskustelussa 7.6.2014

Mikkelin pohjoisosassa on Haukivuoren junaseisake. Huhtikuussa VR ilmoitti, että junaliikenne Haukivuorella ja Lievestuoreella Keski-Suomessa lakkautetaan elokuussa. Haukivuorella ilmoitus herätti raivoa ja kansanliikkeen. Otimme yhteyttä ministereihin ja hallintoneuvoston jäseniin. Työ vaikutti vaikealta.

Kaksi viikkoa ennen eurovaaleja Ylen jutun otsikossa liikenneministeri Virkkunen kertoi: ”VR ei voi lopettaa junien pysähtymistä Haukivuorelle kokonaan”. Haukivuorella tuuletettiin. Eräs virkamieskin taputti minua kadulla selkään: hyvin vaikutettu!

Vaalit on käyty. Eilen aamulla liikenneministeriö kertoi, että Virkkunen antoi VR:lle luvan lakkauttaa kaikki liikenne Haukivuorelta.

Ei jumalauta!

Rivikansalaisena minusta näyttää siltä, että ehdokas Virkkusen puheet olivat silkkaa kusettamista. Nyt kansalaisille lähetettiin taas viesti, että ei kannata yrittää vaikuttaa. Virkamies tulee ensi viikolla kertomaan: taas nähtiin, että turha meidän on pyristellä.

VR:n monopoli sulkee radat muilta liikennöijiltä. Meillä Etelä-Savossa Proxion -yhtiö etsi vuositolkulla mahdollisuuksia päästä alueellisen raideliikenteen markkinoille, mutta luovutti, kun monopolia viime kesänä jatkettiin. Seudullisen raideliikenteen tiellä radalla poikittain makaa huonosti toimiva monopoli ja öykkäröivä valtionyhtiö.

2 Comments

 • Veli Manninen sanoo:

  Hei vaan kaimapoika!
  Otit kantaa tiukasti Haukivuoren aseman lakkauttamisen puolesta, hyvä niin.
  Sinulta, kuten muuutamilta muiltakin Etelä-Savolaisilta vihreiltä ( mm. Marja Pulkkinen, Rauni Bernt) taisi aluksi jäädä huomaamatta että Haukivuoren aseman lakkautamisen esittelijäni toimi mies nimeltä OTTO LEHTIPUU,entinen Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja!!! Vihreiden kaupunginvaltuutettu!!!
  Palaan asiaan, ehkäpä useamman kerran!

  Veli Manninen,
  Haukivuori

  • Veli Liikanen sanoo:

   Tämä ei jäänyt huomaamatta. Olemme ilmeisesti VR:llä töissä olevan Lehtipuun kanssa kovasti eri mieltä asemien lakkauttamisesta. Vihreiden puoluekokous kesäkuussa oli meidän asemien puolustajien kanssa samalla linjalla.

   (Pahoittelen, että kommentin hyväksymisestä meni kohtuuttoman pitkään. Ilmoitus kommentista oli jostain syystä mennyt roskapostilaatikkoon sähköpostissa.)