fbpx
rintanappeja

Valtuusto 2.9.: kaupungin strategia ja turvakodin perustaminen

Valtuuston syyskausi alkaa tänään. Itse osallistun kokoukseen tällä kertaa flunssaisena ja työmatkasta uupuneena, joten onneksi lista ei ole pitkä.

Isoin asia on valtuuston strategian hyväksyminen. Strategia on ilahduttavan hyvin laadittu. Siinä keskitytään kolmeen olennaiseen kokonaisuuteen (kuntalaisten hyvinvointiin, elinkeinoihin ja elinvoimaan sekä luonnon ja ympäristön hyvinvointiin), ja tavoitteet ja indikaattorit niiden toteutumiselle on valittu suurimmaksi osaksi valittu hyvin fiksusti. On erinomaista, että ympäristöasioilla on strategiassa vahva asema yhtenä kolmesta pääkokonaisuudesta!

Lisäksi listalla on parin tärkeän valtuustoaloitteen loppuunkäsittely. Turvakotipalveluiden saaminen taas Mikkeliin on äärettömän tärkeä juttu, vaikkei nyt päätettävä ratkaisu sijainniltaan ja järjestelyiltään optimaalinen olekaan. Toivon mukaan turvakotijärjestelyä voidaan kehittää tulevaisuudessa tarpeen mukaan.

Sähköisen läsnäolon seurannan käyttöönotto päivähoidossa on myös oikein hyvä juttu. Sähköisestä seurannasta ja uudesta maksumallista on ollut ilmeisesti selvää hyötyä ainakin Jyväskylässä, missä systeemi on ollut käytössä jonkin aikaa. Toivon mukaan Mikkelissäkin saadaan tästä järjestelystä kouriintuntuvia hyötyjä.

Mikkelin kaupunki
Kokouskutsu Kaupunginvaltuusto

7 / 2013

Aika 09/02/2013 Maanantai klo 18.00

Paikka Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali

1 / 104 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
2 / 105 § Pöytäkirjan tarkastus
3 / 106 § Mikkelin kaupungin 19. kaupunginosan (Peitsari) kortteleiden 50 ja 83 sekä katu-, pysäköinti- ja puistoalueiden asemakaavan muutos ja tonttijaon muutos /Pappilanpuiston palvelutalo, Kappalaisenkatu
4 / 107 § Koivikon vesiosuuskunnan toiminta-alueen hyväksyminen
5 / 108 § Mikkelin kestävän kasvun ja hyvinvoinnin strategian valmistelu ja strategialuonnoksen käsittely
6 / 109 § Kaupunginvaltuuston ja -hallituksen kokousaikataulu 2013
7 / 110 § Valtuustoaloite siirtymisestä sähköiseen läsnäolon seurantaan Mikkelin päivähoidossa
8 / 111 § Valtuustoaloite turvakodin perustamiseksi Mikkeliin
9 / 112 § Valtuustoaloite Anttolan palvelutalon asiakaspaikkojen lisäämiseen
10 / 113 § Valtuustoaloite Anttolan terveys- ja lääkäripalveluista
11 / 114 § Valtuustoaloite Ristiinassa Saimaan rannalla olevasta Muurikin rantapuiston käytöstä