fbpx
rintanappeja

Valtuusto 18.2.: veroparatiisialoite, laituriasiaa ja pari sanaa hankinnoista

Vuoden toinen valtuuston kokous pidetään tänä iltana. Lista on tällä kertaa hyvin kevyt. Kiinnostavimmat asiat ovat muutamat luottamushenkilövalinnat, veroparatiiseista ja kaupungin hankinnoista keskusteleminen viimevuotisen valtuustoaloitteen pohjalta sekä kaupungin satamapalveluiden ulkoistamiseen liittyvän Lotjasaaren laiturin sopimussotku (yrityksellä on ollut vaikeuksia rahoituksen hankkimisen kanssa vanhan sopimuksen puitteissa). Luvassa on myös kiinnostavia uusia valtuustoaloitteita.

Kaupungin hankinnat nousevat keskusteluun veroparatiisien lisäksi monen muunkin kysymyksen yhteydessä. Hyvin suunnitelluilla ja toteutetuilla julkisilla hankinnoilla voidaan (nykyisen hankinta- ja kilpailulainsäädännön puitteissakin) edistää monia tärkeitä päämääriä, kuten ympäristövaikutusten pienentämistä ja muuta yritysten yhteiskuntavastuuta sekä isojen ja pienien yritysten tasapuolista kohtelua. Ympäristöystävällisempien hankintojen tueksi löytyy opastusta esimerkiksi täältä, ja parempien ohjelmistohankintojenkin (näiden suhteen julkishallinnolla on ollut suuria ongelmia) tueksi on ilmestynyt ainakin yksi opas. Hyvät hankinnat vaativat hyvää hankintaosaamista, ja sen suhteen julkisilla organisaatioilla on usein parantamisen varaa. Meidän kannattaa Mikkelissä panostaa hankintaosaamiseemme ja korostaa hankinnoissamme ympäristö- ja yhteiskuntavastuun sekä reilun pelin periaatteita. Näin saamme myös laatua, tehokkuutta ja yhteiskuntamme kannalta kokonaisedullisimpia ratkaisuja.

Mikkelin kaupunki
Kaupunginvaltuusto
Aika 18.02.2013 Maanantai klo 18.00
Kokouskutsu
2 / 2013
Paikka Kaupungintalo, kaupunginvaltuuston istuntosali
1 / 19 § Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
2 / 20 § Pöytäkirjan tarkastus
3 / 21 § Kunniamerkkien luovuttaminen
4 / 22 § Valtuustoryhmien kokoonpanot
5 / 23 § Valtuustoaloite veroparatiisivapaasta Mikkelistä
6 / 24 § Eron myöntäminen Elina Höltälle tarkastuslautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valitseminen hänen sijaansa
7 / 25 § Edustajan nimeäminen Etelä-Savon poliisilaitoksen poliisin neuvottelukuntaan
8 / 26 § Edustajien valinta Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän valtuustoon
9 / 27 § Jäsenten valinta Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon
10 / 28 § Ympäristölautakunnan jäsenten valinta
11 / 29 § Etelä-Savon pelastuslautakunnan jäsenten valinta
12 / 30 § Mikkelin palvelutuotantoyksikön sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunnan jäsenten valinta
13 / 31 §  Mikkelin kaupungin satama-alueiden vuokra- ja palvelusopimuksen muuttaminen
14 / 32 §  Tilintarkastuksen kilpailuttaminen valtuustokaudelle 2013-2016