Olen ehdolla Vihreiden varapuheenjohtajaksi kesän 2017 puoluekokouksessa. Äänestä Hyvä Veli varapuheenjohtajaksi!

Viimeisten neljän vuoden ajan olen ollut mukana johtamassa puolueen toimintaa puoluehallituksessa niin hallitusvastuussa kuin oppositiossakin. Tänä aikana olemme rakentaneet kaksi voitokasta vaalikampanjaa, eduskuntavaalit ja kuntavaalit. Näille voitoille tarvitsemme jatkoa. Haluan puolueen varapuheenjohtajaksi, koska haluan olla kokemuksellani rakentamassa koko maan vihreää vaalivoittoa seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Olen 38-vuotias mikkeliläinen nuorisotutkija, biologi ja perheenisä. Työskentelen tutkijana ammattikorkeakoulussa, jossa osana työtäni olen osallistunut satojen nuorisotyön ammattilaisten kouluttamiseen. Tällä hetkellä tutkin vammaisten nuorten osallisuutta liikuntaharrastuksissa. Minulla on myös biologin koulutus ja vahva tausta ympäristöjärjestöissä, olen kampanjoinut sekä metsänsuojelun että ilmastolain puolesta.

Tunnen kuntapoliitiikan arjen keskisuurissa kunnissa – eli juuri siellä, missä vihreillä on paljon kasvupotentiaalia. Olen toiminut Mikkelissä kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä, maakuntavaltuutettuna ja nyt myös tulevan maakuntahallinnon valmistelussa. Kevään kuntavaaleissa nousin kaupungin äänikuninkaaksi 832 äänellä. Kuntavaalien loistavat tulokset tarjoavat meille pohjan tulevien vihreiden voittojen rakentamiseen, ja siinä työssä haluan auttaa uusia kuntapolitiikan sankareitamme.

Vihreät saavat minusta helposti lähestyttävän ja skarpin varapuheenjohtajan, joka rakentaa siltoja eri puolilta maata tulevien vihreiden välille. Meillä vihreillä on iso yhteinen tehtävä. Me kaikki etsimme ratkaisuja isoihin tulevaisuuden ongelmiin. Meitä yhdistää tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja ympäristön puolustaminen. Niiden takia minä olen mukana vihreissä.

Jotta voimme voittaa vaalit, meidän tulee näyttää, että teemme politiikkaa sydämestämme. Meidän tulee panostaa ihmisten kohtaamiseen ja mukaan ottamiseen. Meidän pitää pystyä sekä puhuttelemaan äänestäjiä että tukemaan omia aktiivejamme, jotta vaalivoitoille on tekijöitä.

Jotta voimme ratkaista isoja tulevaisuuden ongelmia, meidän on tehtävä jatkuvaa ajatustyötä. Seuraavan kahden vuoden ajan meidän on panostettava poliittisten sisältöjen hiomiseen, jotta vuoden 2019 hallitusneuvotteluissa tarjoamme parhaita ratkaisuja tärkeimpiin ongelmiin.

Meillä löytyy osaamista ja tekijöitä tähän kaikkeen, ja juuri tätä yhteistä tiimityötä haluan olla varapuheenjohtajana vahvistamassa. Teen työtä tasa-arvon ja ympäristön puolesta koko sydämelläni. Siihen pyydän tukeanne!

Tutustu minuun, seuraa kampanjaani Facebookissa  ja ota yhteyttä!

Velin yhteystiedot:
veli.liikanen(ät)vihreat.fi
041 549 3338

Jassin Rezai

”Terveisiä Suomen vihreästä kaupungista Jyväskylästä. Hyvä ystäväni Veli Vihreiden varapuheenjohtajaksi! Veli paneutuu kunnolla asioihin ja pärjää erinomaisesti, hänellä on asiantuntemusta, osaamista ja laajat verkostot. Mielestäni Veli on henkilö, joka on työssään äärimmäisen asiantunteva, rehellinen, ystävällinen. Vihreät tarvitsevat johtoportaille sellaisen pätevän ihmisen jolla on jalat on maassa, pää kylmänä ja sydän paikallaan. Velillä on juuri näin! Siksi kannatan Veliä vihreiden varapuheenjohtajaksi.”

– Jassin Rezai, yhteisöpedagogi, valtio-opin maisteriopiskelija ja Jyväskylän valtuutettu

Pauliina Lehtinen

”Veli on monipuolinen ja ihmisläheinen poliitikko, ja siksi Veli olisi loistava varapuheenjohtaja Vihreille. Hänellä on rohkeutta nostaa esiin ikäviäkin asioita ja kyky puhua suoraan. Veli on analyyttinen, mutta tuntee ihmiselämän herkkyyden. Mikä tärkeintä, Veli osaa nauraa myös itselleen.”

– Pauliina Lehtinen, puoluehallituksen jäsen Helsingistä

Jaakko Stenhäll

”Voin suositella Veli Liikasta vihreiden varapuheenjohtajaksi. Aina hänen kanssaan toimiessani olen huomannut, että Veli on osaava ja pätevä poliitikko, jolla on kaiken lisäksi sydän paikallaan.”

– Jaakko Stenhäll, valtuustoryhmän pj ja vientimies Tampereelta

Amanda Häkkinen

“Tavatessani Velin ensimmäistä kertaa viime eduskuntavaalien alla muistan ajatelleeni, että tässä on asiantuntija, jota Vihreät tarvitsee. Mielipiteeni ei ole vuosien varrella muuttunut, ja olen nyt täysin vakuuttunut siitä, että Velistä Vihreät saisi aktiivisen ja vastuuntuntoisen varapuheenjohtajan, jonka työpanos toisi meidät askeleen lähemmäksi pääministeripuolueen asemaa.

Ihailen Velissä ennen kaikkea sitä pyyteetöntä ahkeruutta, jonka voimin hän on tehnyt vihreää politiikkaa Mikkelissä. Nuorena vihreänä aktiivina arvostan lisäksi Velin ehtymätöntä uskoa tulevaan ja uusiin sukupolviin: oli kyse sitten Vihreiden nuorten toimintaryhmän perustamisesta tai nuoren kuntavaaliehdokkaan tsemppaamisesta, tiedän, että Veliin voi aina luottaa.”

– Amanda Häkkinen, lukiolainen ja Mikkelin Vihreiden nuorten aktiivi

Kaisa Spies

”Veli on lojaali, aina valmis auttamaan. Kun olen epätietoinen ja tarvitsen apua, niin tiedän, että Veli auttaa, neuvoo ja kannustaa. Se on tosi rauhoittava tunne, sillä usko vain, että todella tiedän millaista on toimia pienessä valtuustoryhmässä, jossa osaaminen ja kokemus eivät vain riitä kaikkeen. Tällaista tsemppiä haluan varapuheenjohtajalta. Veli on tehnyt sitä pyyteettömästi ilman mitään virallista asemaa vain siksi, että hänelle vihreän politiikan tukeminen kaikin tavoin on itsestäänselvää.

Veli on nuorisotutkija ja biologi – ihan loistoyhdistelmä vihreälle vaikuttajalle – ja hän tuntee puolueen politiikan läpikotaisin. Veli on vakuuttava, innostava ja innostunut. Hänestä tulee loistava varapuheenjohtaja.”

– Kaisa Spies, Kouvolan vihreä äänikuningatar

Maisa Juntunen

”Tutustuin Veliin viime syksynä juuri liityttyäni puolueeseen ja ryhdyttyäni kuntavaaliehdokkaaksi. Minuun teki heti vaikutuksen se tapa, miten Veli otti uuden henkilön mukaan porukkaan. Hän jakoi hienosti tietoa ja taitoa ja perehdytti vaalikampanjointiin. Sain häneltä paljon vinkkejä ja apuja matkan varrella. Arvostan Velin kykyä kuunnella erilaisia näkökulmia ja toimia rakentavasti ja innostavasti. Hän olisi loistava varapuheenjohtaja Vihreille.”

– Maisa Juntunen, maatalousyrittäjä ja uusi vihreä valtuutettu Kangasniemellä

Antti Van Wonterghem

”Olen tehnyt Veli Liikasen kanssa yhteistyötä uudessa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä neljä vuotta. Heti ensimmäisenä huomioni kiinnittyi hänen kykyyn puhua innostavasti. Hänen työnsä Mikkelin ja Etelä-Savon hyväksi on ollut vaikuttavaa. Veli puheenjohtajistossa veisi vihreitä lähemmäksi pääministeripuolueen asemaa.

Eroon fossiileista on ollut tunnuslauseeni lähes vuosikymmenen. Puhtaan teknologian ratkaisut, ympäristöystävällinen liikenne ja Pullervo muiden norppien ja arktisten lajien ohella saavat Velistä ansaitsemansa puolustajan.”

– Antti Van Wonterghem, Vihreiden ilmasto- ja energiapoliittisen työryhmän pj Kotkasta

Katja Andrejev

”Olen seurannut Velin toimintaa politiikassa niin puoluehallituksessa kuin piirin toiminnassa, ja ihailen hänen perehtymistään asioihin sekä kuuntelutaitoja. Veli malttaa aina pysähtyä kuulemaan toisen puolen argumentit muttei myöskään pelkää taistella omien arvojensa puolesta lujastikin.”

– Katja Andrejev, puoluevaltuuskunnan vpj, Kaakkois-Suomen piirin pj Haminasta

 


Instagram kuvavirta