Veli Liikanen

Olen 38-vuotias mikkeliläinen nuorisotutkija, biologi, perheenisä ja peliharrastaja. Olen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja Vihreiden puoluehallituksessa. Rakastan jalkapalloa, hyviä tv-sarjoja ja suojeltua luontoa.

Palkkatyössä
yritän parantaa nuorten ja nuorisotyöntekijöiden asemaa.

Olen valmistunut maisteriksi Jyväskylän yliopistosta 2008 biologian alalta, pääaineenani ekologia ja ympäristönhoito. Lisäksi opiskelin sosiologiaa, matematiikkaa ja tilastotieteitä.

Työskentelen tutkijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juveniassa. Osallistun alan tutkimus- ja kehittämishankkeiden toteuttamiseen, opetan ja teen muita akateemisen sekatyömiehen töitä. Tällä hetkellä tutkin vammaisten nuorten osallisuutta liikuntaharrastuksissa.

Vapaaehtoistyössä
olen ollut pystyttämässä Suomeen ilmastolakia ja Mikkeliin maailmankauppaa.

Olen toiminut suomalaisissa ympäristöjärjestöissä reilun kymmenen vuoden ajan. Luonto-Liiton ja Maan ystävien riveissä olen kampanjoinut ilmaston, metsien, soiden ja vesien suojelun sekä sosiaalisesti oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Mikkelissä olen toiminut muun muassa paikallisessa reilun kaupan toiminnassa Mikkelin maailmankaupan taustajoukoissa.

Vapaa-aikana
olen kahden lapsen isä ja harrastan mm. pelaamista, musiikin kuuntelua, jalkapalloa ja tv-sarjojen katselua.

Asun vaimoni ja lasteni kanssa Mikkelin keskustan liepeillä Kaukolassa. Esikoiseni on seiskaluokkalainen ja kuopus toisella luokalla.

Lapsuudesta saakka rakkaimpiin vapaa-ajan harrastuksiini ovat kuuluneet erilaiset lauta-, rooli- ja tietokonepelit. Pelaan yhdessä ja yksin, lasten, aikuisten ystävieni ja verkossa tuntemattomien kanssa.

Kuuntelen paljon ja monenlaista pop-, rock- ja rytmimusiikkia. Spotify-profiilini ja pari soittolistaa löydät täältä.

Olen suuri jalkapallon ystävä. Vaikka pallon potkiminen on nyt jäänyt vähemmälle, puisto- ja sisäfutis on minulle mieluisin liikuntaharrastus. Aikaa sitten toimin muutaman kesän ajan myös jalkapalloerotuomarina erityisesti junioriotteluissa. Harrastan jalkapalloa aktiivisesti myös katsomoissa. Minulle rakkaimmat jalkapallojoukkueet ovat Suomen miesten ja naisten jalkapallomaajoukkueet, joiden lisäksi kannatan kotikaupunkini MP:tä ja PU-62:ta. Jalkapallon ulkopuolella suurin urheilusuosikkini on Kamppareiden jääpallojoukkue. Arjessa liikun pyöräillen.

Politiikassa
olen ollut mukana vuodesta 2011 ja kesästä 2017 olen toiminut Vihreiden varapuheenjohtajana.

Viime eduskuntavaaleissa 2015 olin Vihreiden ehdokas Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ja sain 1709 ääntä. Vuonna 2012 olin Mikkelin seudun Vihreiden puheenjohtaja ja minut valittiin kunnallisvaaleissa Mikkelin kaupunginvaltuustoon. Olen kaupunginhallituksen jäsen ja ympäristölautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana. Vuodesta 2013 olen ollut Vihreiden puoluehallituksen varajäsen.

Ota yhteyttä!

Velin yhteystiedot:
veli.liikanen(ät)vihreat.fi
041 549 3338


Instagram kuvavirta